SASTOJCI :
• 4 veća jaja
• 1 šolja šećera (šolja od 250ml. za sve)
• 1 šolja jogurta
• 1/2 šolje ulja (može i maslinovo ko voli)
• 1+1/2 šolja brašna
• 2 kašičice praška za pecivo
• 1 kašika rendane kore narandže (ili više, po ukusu)
• 1/2 kašičice ekstrakta vanile
• malo soli
preliv
• 1/3 šolje šećera
• svež sok od jedne veće narandže
• glazura:
• jednaka količina Nutele i svežeg soka narandže
• 1/3 šolje šećera
• svež sok od jedne veće narandže
• glazura:
• jednaka količina Nutele i svežeg soka narandže
PRIPREMA :
Umutiti jaja, so, šećer, jogurt, ulje. Dodati koru narandže, vanilu, brašno i prašak za pecivo. Mutiti još malo.
Sipati u kalup obložen pek papirom. Veličina kalupa, br.26 ili br.28.
Peći, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180°C oko 30-40min.
U međuvremenu, prokuvati sok od narandže i šećer, dok se šećer ne otopi.
Pečen kolač ostaviti desetak minnuta da se prohladi a onda izbockati čačkalicom i natopiti sokom. Ohladiti.
Pečen kolač ostaviti desetak minnuta da se prohladi a onda izbockati čačkalicom i natopiti sokom. Ohladiti.
Jednaku količinu Nutele i soka od narandže otopiti na tihoj vatri i preliti preko kolača.
(Recimo, dve kašike Nutele i dve kašike soka narandže. Onoliko soka koliko je dovoljno da se dobije fina glazura. Da ne bude ni previše gusto ni retko.)
(Recimo, dve kašike Nutele i dve kašike soka narandže. Onoliko soka koliko je dovoljno da se dobije fina glazura. Da ne bude ni previše gusto ni retko.)
http://kucnetajne.info