- za koru: 2 čaše (od jogurta) brašna
- 2 jajeta
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mleka
- 1 čaša šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 limun (izrendana korica)
- Za fil: 300 ml mleka
- 1,5 čaša mlevenog maka
- 1/2 čaše griza
- 1,5 čaša šećera
Priprema kore:
U posudu razbiti jaja, dodati šećer i umutiti, kada se dovoljno stegne dodati ulje i mleko, pa ubaciti brašno sa pecivom i koricom od limuna. U pleh, veličine 35×20 cm, dobro podmazan uljem i sipati pola umućenog testa. Staviti da se zapeče tj. da uhvati koricu na 160 stepeni.
Fil:
Mleko sa šećerom staviti da provri. Smanjiti temperaturu i neprestano mešati, sipati mešavinu maka i griza. Kuvati dok se fil ne zgusne (po želji, možete dodati malo mlevenih ili sitno seckanih oraha ili suvog grožđa).
Na zapečenu koru sipati fil, rasporediti ga, pa preko sipati drugu polovinu testa i vratiti da se kolač ispeče. Kada je pečen ostaviti da se ohladi, pa ga iseći na kocke. Kolač je sočan i prelep, uživajte u ukusu.
Izvor:http://stil.kurir.rs