MEDENA KATA

Korice:
  • 2 jaja
  • 40 gr  margarina
  • 2 kašike meda
  • 3 kašike mleka
  • 150 gr šećera
  • 450 gr brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
Krem:
  • 300 ml mleka
  • 3 kašike  (vrhom pune) oštrog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 200 gr margarina
  • 200 gr šećera u prahu
Premaz:
  • 200 gr pekmeza od šljiva (može šipak )
Priprema:
Margarin, med, mleko, pećer i jedno jaje razmutiti pa staviti da se zagreje i otopi.
Brašnu dodati drugo jaje i sodu bikarbonu.
Dodati zatim otopljenu smesu i umesiti testo.
Testo podeliti na 4 jednaka dela pa na obrnutom plehu od rerne razvaljati i peći na 180 stepeni po 10 minuta.
Kore ohladiti i pažljivo sa njima rukovati.
Brašno, vanilin šećer i malo hladnog mleka pomešati pa zakuvati u preostalo kipuće mleko.
Skloniti sa vatre da se hladi pa umiksirati margarin sa pećerom u prahu i dodati mu ohladjen krem pa sve zajedno umutiti.
Na prvu koru naneti pola krema, pa poklopiti drugom, zatim naneti pekmez, pa trećom korom poklopiti, pa naneti ostatak fila i preko njega staviti četvrtu koru.
Poklopiti sve nekom tepsijom koja nije preteška, nego samo da drži kolač.
Ostaviti preko noći da odstoji pa sutradan posuti šećerom u prahu i poslužiti.
https://brzikolaci.com