Za patišpanj:
- 5 belanaca
- 120 g šećera
- 1 kašika brašna
- 100 g mlevenih oraha
Za fil od malina:
- 500 g malina
- 2 pudinga od malina +100 ml vode
- 300 g šećera
- 200 ml vode
Za vanil fil:
- 700 ml mleka
- 5 žumanaca
- 2 pudinga od vanila
- 150 g maslaca
- 150 g šećera
- 2 vanil šećera
Čokoladna glazura:
- 200 g čokolade
- 3 kašike ulja
- 100 g maslaca
- Patišpanj:Fil od malina: Šećer i vodu stavite da vri oko 3 minuta. Kad se šećer istopio dodajte maline. Kuvajte neprestano mešajući oko 5 minuta pa dodajte puding iz kesice koji ste prethodno rastvorili u 100 ml vode. Na umerenoj temperaturi skuvajte fil. Fil malo prohladite pa sipajte u pleh preko patišpanja.Stavite u frižider dok pripremate fil od vanile.Vanil fil: Od mleka odvojte 150 ml i sjedinite sa žumancima i pudingom. Ostatak mleka stavite sa šećerom i vanilom da provri. Kada provri, sipajte mleko sa pripremljenim žumancima i kuvajte na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.Ohlađen fil umutite sa maslacem. Premažite preko fila od malina.Čokoladna glazura: Sve sastojte istopite na pari pa prelite preko kolača. Ostavite da se kolač ohladi i stegne pa ga isecite na željenu parčad.
- Belanca umutiti postepenim dodavanjem šećera. Dodajte brašno i mlevene orahe i lagano promešajte. Sipajte u obložen pleh veličine 20 x 30 cm i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 15 minuta.
- http://www.minjina-kuhinjica.com