Sastojci
- TIJESTO
- 250 g brašna
- 100 g šećera
- 125 g putera
- 1 jaje
- 1/2 Praška za pecivo Dolcela
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- FILA
- 250 g maka
- 100 g šećera
- 3 žlice džema od šljiva
- 1 žlica Meda cvjetnog Podravka
- 1 žlica otopljenog maslaca
- 1,5 dl mlijeka
- SIR
- 250 g svježeg sira (skuta)
- 80 g šećera
- 300 ml moskarpone (ili kiselo vrhnje)
- 3 jaja
- 1 Vanilin pudinga Dolcela
- korica od limuna
- TIJESTO
- 250 g brašna
- 100 g šećera
- 125 g putera
- 1 jaje
- 1/2 Praška za pecivo Dolcela
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- FILA
- 250 g maka
- 100 g šećera
- 3 žlice džema od šljiva
- 1 žlica Meda cvjetnog Podravka
- 1 žlica otopljenog maslaca
- 1,5 dl mlijeka
- SIR
- 250 g svježeg sira (skuta)
- 80 g šećera
- 300 ml moskarpone (ili kiselo vrhnje)
- 3 jaja
- 1 Vanilin pudinga Dolcela
- korica od limuna
Priprema :
- 1.Iz svih sastojka zamjesimo tijesto. Pleh namažemo sa margarinom i pospemo sa brašnom. (25 x 30 cm).Tijesto sa rukama razvučemo po pekaču. Na kraju ga još sa čašom razvaljamo.
- Mlijeko zakuhamo, dodamo šečer, puter, džem i med.Na kraju umiješamo mak..Pustimo, da se malo ohladi.Fil jenakomjerno nanesemo na tijesto.
- Izmiksati žumanjke sa šečerom, dodati svježi sir, maskarpone, koricu od limuna i puding.Na kraju lagano umješati snijeg od bjeljanka.Izliti preko maka.Peći na 180 C oko 30 - 35 min.
- izvor: www.coolinarka.com