MAK PITA

Sastojci

  • TIJESTO
  • 250 g brašna
  • 100 g šećera
  • 125 g putera
  • jaje
  • 1/2 Praška za pecivo Dolcela
  • Vanilin šećer Dolcela
  • FILA
  • 250 g maka
  • 100 g šećera
  • 3 žlice džema od šljiva
  • 1 žlica Meda cvjetnog Podravka
  • 1 žlica otopljenog maslaca
  • 1,5 dl mlijeka
  • SIR
  • 250 g svježeg sira (skuta)
  • 80 g šećera
  • 300 ml moskarpone (ili kiselo vrhnje)
  • jaja
  • Vanilin pudinga Dolcela
  • korica od limuna





  1. Priprema :

  2. 1.
    Iz svih sastojka zamjesimo tijesto. Pleh namažemo sa margarinom i pospemo sa brašnom. (25 x 30 cm).
    Tijesto sa rukama razvučemo po pekaču. Na kraju ga još sa čašom razvaljamo.
  3. Mlijeko zakuhamo, dodamo šečer, puter, džem i med.Na kraju umiješamo mak..
    Pustimo, da se malo ohladi.
    Fil jenakomjerno nanesemo na tijesto.
  4. Izmiksati žumanjke sa šečerom, dodati svježi sir, maskarpone, koricu od limuna i puding.
    Na kraju lagano umješati snijeg od bjeljanka.
    Izliti preko maka.
    Peći na 180 C oko 30 - 35 min.
  5. izvor: www.coolinarka.com