KREMISIMO KOCKE

Kocke od Čokolino namaza, naranči i krem bananica bit će “top” kolač najmlađih čim ga otkriju. Kako bi jedenje bilo slađe, priuštite im i užitak u zajedničkoj pripremi, a njihov angažman neka bude proporcionalan uzrastu.

Sastojci :

2 vrećice
Pudinga vanilin Dolcela
2 žlice
Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
2 žlice
Gussnela Dolcela
100 g
šećera
1 litar
mlijeka
250 g
maslaca
200 g
Čokolino namaza
5
krem bananica
100 g
čokolade
700 g
keksa Petit Beurre

sok od 2 naranče
2 vreć.
Šlag pjene Dolcela
250 ml
mlijeka

Priprema

  1. Sadržaj vrećica pudinga, brašna, Gussnela i šećera razmutite u malo mlijeka.
  2. Ostatak mlijeka zakipite, uklonite s vatre, dodajte mu razmućenu mješavinu pudinga te neprekidno miješajući kuhajte 1-2 minute.
  3. U rashlađenu puding kremu umiješajte razrađeni maslac i električnom miješalicom izradite glatku kremu. Kremu razdijelite u 3 dijela.
  4. U prvi dio umiješajte čokolino namaz, u drugi dio narezane krem banane, a u treći naribanu čokoladu.
  5. Kekse umočite u sok i rasporedite po pripremljenom plehu. Na njih stavite prvu kremu pa ponovo poredajte red keksa te ih prekrijte drugom kremom po kojoj posložite red keksa i na kraju premažite trećom kremom.
  6. Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag.
  7. Šlag premažite preko kolača i dobro rashladite.
Savjet   Kolač mora odstajati nekoliko sati da keksi omekšaju.