Kocke od Čokolino namaza, naranči i krem bananica bit će “top” kolač
najmlađih čim ga otkriju. Kako bi jedenje bilo slađe, priuštite im i užitak u
zajedničkoj pripremi, a njihov angažman neka bude proporcionalan uzrastu.
Priprema
Sastojci :
2 vrećice
|
Pudinga vanilin Dolcela
|
2 žlice
|
Pšeničnog oštrog brašna tip
400 Podravka
|
2 žlice
|
Gussnela Dolcela
|
100 g
|
šećera
|
1 litar
|
mlijeka |
250 g
|
maslaca
|
200 g
|
Čokolino namaza
|
5
|
krem bananica
|
100 g
|
čokolade
|
700 g
|
keksa Petit Beurre
|
sok od 2 naranče
|
|
2 vreć.
|
Šlag pjene Dolcela
|
250 ml
|
mlijeka
|
Priprema
- Sadržaj vrećica pudinga, brašna, Gussnela i šećera razmutite u malo mlijeka.
- Ostatak mlijeka zakipite, uklonite s vatre, dodajte mu razmućenu mješavinu pudinga te neprekidno miješajući kuhajte 1-2 minute.
- U rashlađenu puding kremu umiješajte razrađeni maslac i električnom miješalicom izradite glatku kremu. Kremu razdijelite u 3 dijela.
- U prvi dio umiješajte čokolino namaz, u drugi dio narezane krem banane, a u treći naribanu čokoladu.
- Kekse umočite u sok i rasporedite po pripremljenom plehu. Na njih stavite prvu kremu pa ponovo poredajte red keksa te ih prekrijte drugom kremom po kojoj posložite red keksa i na kraju premažite trećom kremom.
- Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag.
- Šlag premažite preko kolača i dobro rashladite.
Savjet Kolač mora
odstajati nekoliko sati da keksi omekšaju.