Sastojci za kore:
9 belanaca
3 žumanca
9 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha
3 – 4 kašike brašna, zavisno kolika su belanca
prašak za pecivo
3 žumanca
9 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha
3 – 4 kašike brašna, zavisno kolika su belanca
prašak za pecivo
Ulupati belanca sa šećerom u jak šne, pa dodati žumanca i nastaviti mutiti.
Zatim dodati orahe, brašno i prašak za pecivo i sjediniti žicom.
Obložiti pleh 20 x 30 cm a rernu zagrejati na 180 stepeni.
Od dobijene mase preku se tri kore ili pečete jednu pa sečete.
Kora je dosta lepljiva, preporučujem pečenje tri puta.
Peći dok blago ne porumeni
Zatim dodati orahe, brašno i prašak za pecivo i sjediniti žicom.
Obložiti pleh 20 x 30 cm a rernu zagrejati na 180 stepeni.
Od dobijene mase preku se tri kore ili pečete jednu pa sečete.
Kora je dosta lepljiva, preporučujem pečenje tri puta.
Peći dok blago ne porumeni
Krem:
6 žumanaca
250 gr šećera
2 kašike mlek
250 gr margarina
1 kašika ekstrakta od vanile
250 gr šećera
2 kašike mlek
250 gr margarina
1 kašika ekstrakta od vanile
Ulupati žumanca sa šećerom i mlekom i staviti na paru da se kuva.
Kuvati dok varjača ne ostavlja trag po dnu šerpe.
Skloniti pa ohladiti.
Ulupati margarin pa mu dodati ohladjen krem i umutiti.
Premazati sa po pola fila izmedju prve i druge i druge i treće kore.
Odgore po želji može slatka pavlaka, šlag ili glazura.
Ostaviti kolač da odstoji nekoliko sati pa poslužiti.
Kuvati dok varjača ne ostavlja trag po dnu šerpe.
Skloniti pa ohladiti.
Ulupati margarin pa mu dodati ohladjen krem i umutiti.
Premazati sa po pola fila izmedju prve i druge i druge i treće kore.
Odgore po želji može slatka pavlaka, šlag ili glazura.
Ostaviti kolač da odstoji nekoliko sati pa poslužiti.
https://srbijaulice.com