4 čvrste kruške
230 g brašna
170 g žutog šećera
100g šećera u prahu
1 limun
2.5 dl mleka
1 dl ulja
2 jajeta
1 kašičica đumbira u prahu
½ kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
230 g brašna
170 g žutog šećera
100g šećera u prahu
1 limun
2.5 dl mleka
1 dl ulja
2 jajeta
1 kašičica đumbira u prahu
½ kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
Priprema
Sipajte 1l vode u šerpu, dodajte šećer u prahu, sok od limuna i oljuštene i na pola
presečene kruške. Kuvajte ih poklopljene 15-20 minuta, zatim ih ocedite i ostavite
da se ohlade. Brašno pomešajte sa sodom bikarbonom, dodajte 150 g šećera, đumbir i so.
U drugom sudu umutite jaja, dodajte mleko i ulje i sve sjedinite, pa ovu smesu dodajte
u brašno i mešajte da dobijete ujednačenu masu. U pleh dimenzija 20 x 25 cm stavite
papir za pečenje, premazite ga uljem,pospite preostalim šećerom (20 g), rasporedite
kruške sečenom stranom na dole i preko njih prelite pripremljenu smesu. Pecite u rerni
zagrejanoj na 180 C 35 minuta. Ohlađen kolač pospite prah šećerom ili ukrasite po
želji.
presečene kruške. Kuvajte ih poklopljene 15-20 minuta, zatim ih ocedite i ostavite
da se ohlade. Brašno pomešajte sa sodom bikarbonom, dodajte 150 g šećera, đumbir i so.
U drugom sudu umutite jaja, dodajte mleko i ulje i sve sjedinite, pa ovu smesu dodajte
u brašno i mešajte da dobijete ujednačenu masu. U pleh dimenzija 20 x 25 cm stavite
papir za pečenje, premazite ga uljem,pospite preostalim šećerom (20 g), rasporedite
kruške sečenom stranom na dole i preko njih prelite pripremljenu smesu. Pecite u rerni
zagrejanoj na 180 C 35 minuta. Ohlađen kolač pospite prah šećerom ili ukrasite po
želji.
https://srbijaulice.com