Lak za prpremu, izdašan i jako sočan. Odlična kombinacija krušaka i karamela.
Sastojci
Količina
kruške
800 gr
suvo grožđe
100 gr
rum
za potapanje suvog grožđa
mlečne lešnik karamele
100 gr
mleveni lešnici ili orasi
3 kašike
margarin
200 gr
šećer
250 gr
brašno
200 gr
jaja
4
jogurt
50 ml
vanilin šećer sa ukusom cimeta
1
prašak za pecivo
1
Dekoracija
vanila šlag krema
2
mlečna čokolada
50 gr
margarin
20 gr
Kako pripremiti
Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje, a ivice namazati margarinom. Kruške očistiti,iseći na deblje kriške, te ih gusto poređati u posudu.Preko njih posuti suvo grožđe potopljeno u rum,iseckane karamele i mlevene lešnike.
U dubljoj posudi umutiti omekšali margarin sa šećerom i vanilom.Dodavati jedno po jedno jaje uz neprestano mućenje mikserom.Na kraju dodati jogurt i brašno pomešano sa praškom za pecivo pa sve dobro sjediniti.
Umućeno testo sipati preko jabuka,a potom peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.Pečenu tortu izvaditi iz rerne i ostaviti je da se ohladi. Prevrnuti je na tacnu za posluživanje i skinuti papir za pečenje.
Za dekoraciju umutiti šlag pa ukrasiti tortu po želji. Otopiti čokoladu sa margarinom, ostaviti je da se prohladi te kašičicom šarati tortu.Ohladiti i seći kocke željene veličine.