2 jaja
2 dl šećera
2 dl ulja
2 dl mlijeka
2 dl brašna
2 dl mljevenog maka
1 prašak za pecivo
1 žlica ruma
4 žlice marmelade od marelica
2 dl šećera
2 dl ulja
2 dl mlijeka
2 dl brašna
2 dl mljevenog maka
1 prašak za pecivo
1 žlica ruma
4 žlice marmelade od marelica
Priprema:
Pjenasto umutiti jaja sa secerom, dodati ulje, mlijeko, brasno pomijesano s praskom za pecivo, mljeveni mak i rum. Peci u dubljem limu za pecenje. Marmeladu od marelica malo zagrijati i premazati topli peceni kolac.
Glazura:
Pjenasto umutiti jaja sa secerom, dodati ulje, mlijeko, brasno pomijesano s praskom za pecivo, mljeveni mak i rum. Peci u dubljem limu za pecenje. Marmeladu od marelica malo zagrijati i premazati topli peceni kolac.
Glazura:
10 dag čokolade
10 dag maslaca
2 kapl ulja
10 dag maslaca
2 kapl ulja
Priprema:
Na pari rastopiti cokoladu i maslac, te dodati ulje radi sjaja. Ohladeni kolac preliti cokoladnom glazurom.
Na pari rastopiti cokoladu i maslac, te dodati ulje radi sjaja. Ohladeni kolac preliti cokoladnom glazurom.
http://kucnetajne.info