KOLAČ OD MLEVENOG KEKSA

100 ml vode
400 g šećera
250 g margarina
250 g mlevenog keksa
100 g kokosovog brašna
1 dl ruma
1 kašika ekstrata ananasa
Glazura
80 g margarina
4 rebra čokolade za kuvanje
Priprema
U vodu staviti šećer i kuvati do gustine sirupa. U sirup staviti margarin i stalno mešati da
se margarin otopi. Ovoj smesi dodati mleveni keks, kokosovo brašno, rum i malo ekstrata
ananasa pa dobro umešati.
Tacnu za serviranje namazati margarinom pa na njoj formirati oblik kolača po želji pa ga
preliti glazurom.
Za glazuru nepečenog kolača od mlevenog keksa treba penasto umutiti margarin, pa dodati
omekšalu čokoladu. Glazuru dobro umutiti da se dobije ujednačena smesa pa preliti nepečen
kolač od mlevenog keksa. Ostaviti ga u frižider da se dobro ohladi i stegne.
https://srbijaulice.com