KOKOS KOCKE

Sastojci

160 g
kokosovog brašna
150 g
maslaca
100 g
Albert keksa
30 g
šećera u prahu

sok od jednog limuna
1 žlica
naribane limunove korice
100 ml
slatkog vrhnja
Za kremu:
1
600 ml
mlijeka
100 g
čokolade s rižom
2-3 žlice
limunova soka

 

Priprema


  1. U zdjelu stavite kokosovo brašno, dodajte omekšani maslac, šećer u prahu, mljevene kekse, vrhnje, sok i naribanu limunovu koricu.
  2. Sve dobro izmiješajte i smjesu ravnomjerno rasporedite na uljem namazan lim veličine 20×30 cm.
    1. Hladno mlijeko ulijte u visoku posudu, dodajte sadržaj vrećice parfe kreme i miješajte električnom mješalicom četiri minute.
    2. Pred kraj umiješajte limunov sok i čokoladu narezanu na manje komadiće.
    3. Kremu nanesite na pripremljenu podlogu od kokosa i stavite u hladnjak na 2-3 sata.

    Posluživanje

    Kocke od kokosa poslužite sa šlagom i pospite listićima badema.

    Savjet

    Ljubitelji kokosa mogu i u parfe kremu umiješati 2-3 žlice kokosa.