Sastojci
160 g
|
kokosovog brašna
|
150 g
|
maslaca
|
100 g
|
Albert keksa
|
30 g
|
šećera u prahu
|
sok od jednog limuna
|
|
1 žlica
|
naribane limunove korice
|
100 ml
|
slatkog vrhnja
|
Za kremu:
|
|
1
|
|
600 ml
|
mlijeka
|
100 g
|
čokolade s rižom
|
2-3 žlice
|
limunova soka
|
Priprema
- U zdjelu stavite kokosovo brašno, dodajte omekšani maslac, šećer u prahu, mljevene kekse, vrhnje, sok i naribanu limunovu koricu.
- Sve dobro izmiješajte i smjesu ravnomjerno rasporedite na uljem namazan lim veličine 20×30 cm.
- Hladno mlijeko ulijte u visoku posudu, dodajte sadržaj vrećice parfe kreme i miješajte električnom mješalicom četiri minute.
- Pred kraj umiješajte limunov sok i čokoladu narezanu na manje komadiće.
- Kremu nanesite na pripremljenu podlogu od kokosa i stavite u hladnjak na 2-3 sata.
Posluživanje
Kocke od kokosa poslužite sa šlagom i pospite listićima badema.
Savjet
Ljubitelji kokosa mogu i u parfe kremu umiješati 2-3 žlice kokosa.