Za sve one koji vole kremaste kolače, lako se pravi, a izuzetno je ukusan.
Sastojci
Količina
jaja
6
orasi
200 g
šećer
300 g + 6 kašika
mleko
1,5 l
brašno
12 kašika
eurokrem
200 g
plazma keks
300 g
čokolada
200 g
margarin
300 g
ulje
1 kašika
šlag
3 kesice
Kako pripremiti
Za koru umutiti belanca sa 6 kašika šećera u čvrst šam, dodati 4 kašike brašna i kašiku ulja. Pleh podmazati i izliti smesu. Preko kore staviti prethodno ispečene orahe. Peći na 200 stepeni. Ohlađenu koru premazati eurokremom. Za fil umutiti žumanca, 300 grama šećera, osam kašika brašna i puding. Smesu staviti u provrelo mleko uz neprekidno mešanje da dobijete homogenu masu. Podeliti smesu na dva dela. Jedan deo ostaje žut, a u drugi dodajte čokoladu. Filovati koru žutim filom, zatim poređati keks natopljen u mleku, zatim staviti čokoladni fil. Tortu ukrasiti šlagom.