Sastojci
podloga:
1 i 1/4 šalice bademovog brašna (ja sam samo laički usitnila badem)
5 žlica kakao praha
3 i 1/2 žlice rastopljenog maslaca
+stevije po želji
krema od kikiriki maslaca:
3/4 šalice vrhnja
220gr krem sir (ja sam koristila philadephiju ali sigurno moze i neki drugi)
3/4 šalice kikiriki maslaca
+stevije po želji
čokoladna puding krema:
1 šalica nezaslađene bademovog mlijeka (ja sam koristila kokosovo)
1 šalica vrhnja
4 žumanjka
1/2 xanthan gume (ja sam koristila listic želatine)
1/4 šalice kakaa u prahu
50gr tamne čokolade
3 žlice maslaca
1/2 žličice ekstrakta vanilije
Upute
za podlogu:
U posudi umutiti bademovo brašno, kakao u prahu i steviju.
Dodajte rastopljeni maslac i miješajte dok se dobro ne sjedini.
Pritisnite smjesu čvrsto i ravnomjerno na dno kalupa.
krema od kikiriki maslaca:
Istucite 1/2 šalice vrhnja u šlag dodavajući stevije po želji.
U drugoj velikoj zdjeli sjedinite krem sir i isto tako stevije po želji.
Umiješajte maslac od kikirikija i preostalo vrhnje.
Na kraju nježno umješajte i šlag.
Izlijte kremu preko podloge. Stavite u hladnjak dok pripremate zadnji sloj kreme.
Čokoladna puding krema:
U lončiću na srednje jakoj vatri, promješajte bademovo mlijeko, vrhnje i steviju Pustite da proključa.
U zdjelu umutite žumanjke pa nakon toga 1/2 šalice tople krem smjese da se žumanjci temperiraju. Zatim polako umutite žumanjke natrag u lonac.
Smanjite toplinu za srednje nisku vatru i pospite površinu s ksantan gumom (želatinom ili malo gustina) te energično umješajte. Dodati kako prah i kuhati dok ne zgusne, oko 3 ili 4 minute.
Uklonite s vatre i umiješajte nasjeckanu čokoladu i maslac.
Umiješajte ekstrakt vanilije.
Pustite da se krema ohladi oko 15 minuta, a zatim ravnomjerno prelite preko kikiriki kreme
Stavite u hladnjak dok se ne stvrdne, najmanje 3 sata.
Svaka porcija ima 8 g ugljikohidrata i 3 g vlakana.
335 kalorija; 32 g masti (81,8% kalorija iz masnoća); 8g proteina; 8g Ugljikohidrati; 3g Dijetalna vlakna; 115 mg kolesterola; 162mg Natrij.
*ne radite moje grške, iz ne znam kojih razloga stavila sam previše kakaa, a premalo sira tako da je ispala gorkasta i nesto tanja