KIKIRIKI BAJADERA

SASTOJCI ZA KIKIRIKI BAJADERU:

  • 300 g šećera,
  • 2 dl vode,
  • 200 g margarina,
  • 300 g mlevenog kikirikija bez soli,
  • 300 g mlevenog keksa,
  • 50 g tamne čokolade ili 2 kašike kakaa.
Za preliv:
  • 150 g čokolade,
  • malo ulja.

KIKIRIKI BAJADERA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Šećer i vodu kuvati 4-5 minuta pa dodati margarin i sačekati da se rastopi pa zatim dodati kikiriki i keks postepeno i izmešati da se dobije sjedinjena masa srednje gustine.
  2. Od smese odvojiti 1/3 i umešati 50 g istopljene čokolade ili kakao.
  3. Svetlu smesu podeliti na 2 jednaka dela.
  4. Manji plitki pleh obložiti providnom folijom, sipati jedan deo svetle smese, poravnati i dobro pritisnuti da se masa stegne.
  5. Preko svetle mase sipati tamni deo smese, isto pritiskati i poravnati pa na kraju na isti način preko tamne mase naneti drugi svetli deo smese.
  6. Za preliv čokoladu istopiti sa malo ulja i preliti ohlađenu bajaderu.
  7. www.tortekolacirecepti.com