Sastojci:
250 g puter
50 g secer
limun
20 g kvasac
mlijeko
600-700 g brašno
čokolada
200 g secer
2 vanilija secer
Umutiti margarin, jaje, šećer, limunovu koru razmućen kvasac u malo toplom mleku i sve pomešati dodavajući polako brašsno.
Voditi računa da se testo ne lepi za ruke a pritom ne sme da bude tvrdo.
Testo podeliti na više manjih jufkica.
Svaku razviti oklagijom i iseći na trouglove.
Svaku filovati sa nutelom.
Uvijati u trouglove, ređati u pleh i peći na 220 C, oko 20 minuta.
Vruće uvaljati u šećer u prahu pomešan sa vanilnim šećerom ili pošpricati istopljenom čokoladom
250 g puter
50 g secer
limun
20 g kvasac
mlijeko
600-700 g brašno
čokolada
200 g secer
2 vanilija secer
Umutiti margarin, jaje, šećer, limunovu koru razmućen kvasac u malo toplom mleku i sve pomešati dodavajući polako brašsno.
Voditi računa da se testo ne lepi za ruke a pritom ne sme da bude tvrdo.
Testo podeliti na više manjih jufkica.
Svaku razviti oklagijom i iseći na trouglove.
Svaku filovati sa nutelom.
Uvijati u trouglove, ređati u pleh i peći na 220 C, oko 20 minuta.
Vruće uvaljati u šećer u prahu pomešan sa vanilnim šećerom ili pošpricati istopljenom čokoladom