- 4 jaja
- 18 kašika šećera
- 18 kašika mleka
- 18 kašika ulja
- 15 kašika brašna
- 3 kašike (pune) kakaoa
- 1 prašak za pecivo
Krem:
- 400ml mleka
- 1 puding od vanile
- 4 kašike šećera
- kesica šlaga
- 100gr čokolade
Priprema:
Ulupati jaja sa šećerom da bude penasto, dodati mleko i ulje pa izmutiti, dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve sjediniti i od ove smese ispeći dve tanje kore u tepsiji srednje veličine.
Od 400ml mleka odvojiti 100ml pa umutiti puding i šećer a ostataks taviti da provri pa zakuvati razmućeni puding i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se skroz ohladi.
Izmiksirati šlag pa ostaviti jednu kašiku sastrane a ostalo ubaciti u skroz ohladjen puding i izmutiti.
Staviti prvu koru, fil i preklopiti drugom korom. Rastopiti čokoladu sa dve kašike ulja i premazati preko kore. Dok je još čokolada vruća i mekana malom kašikicom staviti nekoliko tački šlaga i onda sa žicom od ražnjića ili nečim tako tankim, čačkalica je pretanka išarati po glazuri.
Ostaviti kakao kolač u frižider bar 2h, da petit omekani i kore se opuste pa odseći okrajke i onda seći kvadrate i poslužiti.
https://brzikolaci.com