PRIPREMA 40 MINUTA
KUHANJE 30 MINUTA
UKUPNO 1 SAT I 10 MIN
KUHANJE 30 MINUTA
UKUPNO 1 SAT I 10 MIN
Lagan, fin i relativno brz za izradu –
ovaj jednostavni kolač od jabuka rado
ćete praviti nakon što ga probate.
Autor: Recepttura
Serves: 6-8
SASTOJCI
Podloga:
- • 300 grama keksa s maslacem
- • 120 grama maslaca
Dva središnja sloja:
- • 5 velikih jabuka
- • 1200 ml vode
- • 75 grama šećera (za kuhanje jabuka)
- • 2 praška za puding s okusom vanilije
- • 1 žličica mljevenog cimeta
- • 4-5 žlica šećera (za puding)
Završni sloj:
- • 500 ml slatkog vrhnja za šlag
- • 2 paketića Kremfixa
- UPUTE
- Kekse samljeti u blenderu.
- Maslac otopiti na srednjoj vatri, te u njega dodati kekse.
- Sve dobro izmiješati da se dobije mrvičasta smjesa.
- U protvan veličine 26x26 centimetara prebaciti kekse.
- S čašom utisnuti smjesu da bude što čvršća.
- Protvan staviti u frižider na hlađenje.
- Jabuke oguliti i očistiti od koštica, te narezati na manje komade.
- Prebaciti ih u posudu za kuhanje, doliti vodu i sipati 75 grama šećera.
- Kad prokuha, kuhati dok jabuke ne postanu mekane (cca 20-ak minuta).
- Procijediti jabuke i pustiti da se malo prohlade.
- U posudi pomiješati prašak za puding od vanilije sa šećerom, odliti u to malo vode iz kompota
- i dobro promiješati.
- Vodu iz kompota vratiti na vatru da zakipi.
- Kad voda od kompota ponovo zakipi, dodati otopljeni prašak za puding i kuhati dvije minute uz stalno miješanje.
- Prohlađene jabuke zgnječiti u pire i dodati cimet u njih.
- Izvaditi kekse iz frižidera i preko njih staviti jabuke.
- Preko jabuka sipati vrući puding i ostaviti da se prohladi prije stavljanja u frižider.
- Nakon sat vremena hlađenja u frižideru, istući slatko vrhnje u šlag.
- Staviti šlag kao završni sloj na kolaču.
- Kolač ostaviti preko noći u frižideru da se dobro stisne, inače će se podloga od keksa mrvi
- http://recepttura.com