Sastojci:
Biskvit:
7 bjelanjaka
7 žlica brašna
7 žlica šećera
7 žlica brašna
7 žlica šećera
Krema:
7,5 dcl vrhnja za šlag
3 želatine
1 voćni jogurt
1 obični jogurt
4-5 žlica šećera
1 Preljev za torte Dolcela (bijeli)
voće po želji
3 želatine
1 voćni jogurt
1 obični jogurt
4-5 žlica šećera
1 Preljev za torte Dolcela (bijeli)
voće po želji
Priprema:
stući bjelanjke u čvrsti snijeg, dodati šečer, te na kraju dodati brašno. Peći na 175 °C, 10-15 minuta.
Vrhnje izmiksati u šlag. Želatinu rastopiti po uputstvima i pustiti da na bubri 10 min zatim ju otopiti na laganoj vatri, pa u to umiješati 1 jogurt i šećer. Tu smjesu dodati šlagu i drugi jogurt, dobro promiješati i na kraju lagano dodati nasjeckano voće.
Za završni sjaj na kolaču stavite preljev, umjesto vode koristite sok u boji voća koje se nalazi u kolaču.
http://kucnetajne.info