325 g meda
sok i rendana kora od pomorandže,
150 ml maslinovog ulja,
60 ml metakse,
400 g brašna,
3 kašičice praška za pecivo,
1/2 kašičice sode bikarbone,
kašičica i po cimeta,
120 g šećera
i 100 g seckanih badema.
sok i rendana kora od pomorandže,
150 ml maslinovog ulja,
60 ml metakse,
400 g brašna,
3 kašičice praška za pecivo,
1/2 kašičice sode bikarbone,
kašičica i po cimeta,
120 g šećera
i 100 g seckanih badema.
Priprema
Maslinovo ulje umutite sa 75 g meda, umešajte metaksu, pola kašičice cimeta i sodu
bikarbonu koju ste umutili sa sokom od pomorandže. Postepeno sipajte brašno s
praškom za pecivo, rendanom pomorandžinom korom i zamesite elastično testo.
Kašičicom vadite ovalne kolačiće, poređajte u pleh obložen masnim papirom,
lagano poravnajte viljuškom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.
U šerpici prokuvajte ostatak meda, šećer i 150 ml vode, uz stalno mešanje.
Medenjake potopite u šerbet, pospite seckanim bademima, ohladite i poslužite.
bikarbonu koju ste umutili sa sokom od pomorandže. Postepeno sipajte brašno s
praškom za pecivo, rendanom pomorandžinom korom i zamesite elastično testo.
Kašičicom vadite ovalne kolačiće, poređajte u pleh obložen masnim papirom,
lagano poravnajte viljuškom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.
U šerpici prokuvajte ostatak meda, šećer i 150 ml vode, uz stalno mešanje.
Medenjake potopite u šerbet, pospite seckanim bademima, ohladite i poslužite.
(Novosti)