POTREBNO JE:
Za koru:
- 100 g stonog margarina,
- 12 kašika šećera,
- 200 ml kisele vode,
- 8 kašika mlevenih oraha,
- 300 g brašna,
- prašak za pecivo.
Za fil:
- 250 g margarina,
- 150 g šećera u prahu,
- 150 g posnog mlevenog keksa,
- narendana korica limuna,
- 100 ml vode,
- 220 g šećera,
- 200 g mlevenih oraha,
- 200 g posne čokolade,
- kesica posnog šlaga.
PRIPREMA:
- Umutite kašikom šećer s otopljenim margarinom, kiselom vodom, orasima, brašnom i praškom za pecivo.
- Smesu izlijte u pleh i ispecite koru na 180 stepeni.
- Penasto umutite margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte keks i koricu limuna.
- Odvojeno zagrejte vodu sa šećerom i, kad se šećer otopi, dodajte čokoladu.
- Kad se i čokolada otopi, ubacite orahe i keks, pa sve dobro sjedinite.
- Prohladite smesu, te je sjedinite sa prvom smesom.
- Ako bude previše gusto, dodajte malo kisele vode.
- Koru premažite tankim slojem umućenog šlaga, preko nanesite fil, premažite šlagom i ukrasite.
https://www.posnajela.rs