DIJAMANTSKE ŠNITE

POTREBNO JE:

Za koru:
  • 100 g stonog margarina,
  • 12 kašika šećera,
  • 200 ml kisele vode,
  • 8 kašika mlevenih oraha,
  • 300 g brašna,
  • prašak za pecivo.
Za fil:
  • 250 g margarina,
  • 150 g šećera u prahu,
  • 150 g posnog mlevenog keksa,
  • narendana korica limuna,
  • 100 ml vode,
  • 220 g šećera,
  • 200 g mlevenih oraha,
  • 200 g posne čokolade,
  • kesica posnog šlaga.

PRIPREMA:

  1. Umutite kašikom šećer s otopljenim margarinom, kiselom vodom, orasima, brašnom i praškom za pecivo.
  2. Smesu izlijte u pleh i ispecite koru na 180 stepeni.
  3. Penasto umutite margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte keks i koricu limuna.
  4. Odvojeno zagrejte vodu sa šećerom i, kad se šećer otopi, dodajte čokoladu.
  5. Kad se i čokolada otopi, ubacite orahe i keks, pa sve dobro sjedinite.
  6. Prohladite smesu, te je sjedinite sa prvom smesom.
  7. Ako bude previše gusto, dodajte malo kisele vode.
  8. Koru premažite tankim slojem umućenog šlaga, preko nanesite fil, premažite šlagom i ukrasite.
https://www.posnajela.rs