Za 6 osoba: dva paketa smrznutog lisnatog testa, 150 g crne čokolade, 1,5 dl g slatke pavlake, 125 g šećera, 5 dl vode, 3,5 dl višnjevače i pomorandža.
Lisnato testo odmrznite na sobnoj temperaturi, istanjite i isecite 6 okruglih tortica, prečnika 6 cm. Njima pažljivo obložite, dobro podmazane, okrugle kalupčiće i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme izdrobite čokoladu, pomešajte sa slatkom pavlakom i otopite na slaboj temperaturi, uz stalno mešanje, dok ne dobijete homogenu kremu. U drugoj posudi zagrejte vodu i šećer do vrenja i kuvajte, uz stalno mešanje, nekoliko minuta da dobijete gust sirup. Dodajte višnjevaču, protresite posudu nekoliko puta i skinite s ringle. Pomešajte sa kremom od čokolade i ovu masu sipajte preko pečenog, ohlađenog testa koje ste pažljivo izvadili iz kalupa. Ostavite sa strane najmanje 2 sata da se čokolada lagano steže na sobnoj temperaturi. Ukrasite komadićima sveže pomorandže i servirajte.
Lisnato testo odmrznite na sobnoj temperaturi, istanjite i isecite 6 okruglih tortica, prečnika 6 cm. Njima pažljivo obložite, dobro podmazane, okrugle kalupčiće i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme izdrobite čokoladu, pomešajte sa slatkom pavlakom i otopite na slaboj temperaturi, uz stalno mešanje, dok ne dobijete homogenu kremu. U drugoj posudi zagrejte vodu i šećer do vrenja i kuvajte, uz stalno mešanje, nekoliko minuta da dobijete gust sirup. Dodajte višnjevaču, protresite posudu nekoliko puta i skinite s ringle. Pomešajte sa kremom od čokolade i ovu masu sipajte preko pečenog, ohlađenog testa koje ste pažljivo izvadili iz kalupa. Ostavite sa strane najmanje 2 sata da se čokolada lagano steže na sobnoj temperaturi. Ukrasite komadićima sveže pomorandže i servirajte.