ČOKOLADNA PUDING TORTA

tijesto:

6 jaja
200g šećera
3 kašike vode
pola čaše ulja
200g brašna
prašak za pecivo
3 kašike kakaa

za natopiti biskvit 2x15 kašika mlijeka

fil:

1 l mlijeka
2 pudinga od vanilije
3 kašike gustina
2 jaja
15 kašika šećera
margarin

fil2:

0,5 l tečnog šlaga
100 g mliječne čokolade
150 g čok. za kuhanje


Najprije izmiksati čvrst snijeg od bjelanjaka, pa posebno žumance, šećer i tri kašike vode (šećer postepeno dodavati). Kad se dobro šećer umuti, istresti smjesu u zdjelu s bjelancima, pa izmiksati. Dodati pola čaše ulja i pomiješano brašno s praškom i kakaom. Peći u kalupu za tortu na 200 stepeni ne znam koliko.
Kad se ohladi, izbaciti iz kalupa i prerezati na dva dijela.

Umutiti pudinge, gustin, jaja, šećer i malo mlijeka od 1 litra. Ostatak staviti da provre, pa skuhati puding. Posebno mikserom umutiti omekšan margarin i dodati u hladan fil.

Prvu koru vratiti u kalup (kalup bi trebo biti malo veći i dublji), natopiti je s 15 kašika hladnog mlijeka, pa fil. Onda druga kora, mlijeko i čokoladni fil.

Glazura je ekstra. Zapravo to je više fil jer je deblji u odnosu na glazuru, samo je torta bila ogromna, pa ispao tanji.
Samo uliješ u šerpicu pola litra nekog biljnog tečnog šlaga ili vrhnja za šlag i u to izlomiš 100g mliječne čokolade i 150g čokolade za kuhanje. Pustiš da se otopi, meni kratko i ključa (miješam) da bi se baš do kraja sve istopilo i onda ostaviš da se malo prohladi, pa preliješ ako stavljaš na neki fil, a ako ide na biskvit onda se ne mora hladiti. Bitno je da sa strane nemaš lufta jer će se sve sliti. Onda ubaciš u frižider na par sati da se stvrdne