– 400 g mlevenog keksa
– 100 g ekspandiranog pirinča
– 3 lista oblandi
– 100 g ekspandiranog pirinča
– 3 lista oblandi
Priprema:
1. U dubljoj šerpi mutiti penasto jaja sa šećerom, pa staviti da se kuva na tihoj vatri.
2. Dodati margarin isečen na listiće i mešati sve vreme dok se smesa lepo ne sjedini.
1. U dubljoj šerpi mutiti penasto jaja sa šećerom, pa staviti da se kuva na tihoj vatri.
2. Dodati margarin isečen na listiće i mešati sve vreme dok se smesa lepo ne sjedini.
3. Umešati mleveni keks i ekspandirani pirinač, a zatim sve dobro sjediniti. Pripremljen fil ostaviti da se malo prohladi.
4. Listove oblandi uviti u vlažnu kuhinjsku krpu kako bi omekšali i postali savitljivi.
5. Prohlađenim filom premazivati omekšale oblande, uviti ih u rolat i ostaviti ih da stegnu. Prohlađenu roladu seći na šnite debljine oko pola centimetra i servirati.
4. Listove oblandi uviti u vlažnu kuhinjsku krpu kako bi omekšali i postali savitljivi.
5. Prohlađenim filom premazivati omekšale oblande, uviti ih u rolat i ostaviti ih da stegnu. Prohlađenu roladu seći na šnite debljine oko pola centimetra i servirati.
http://kucnetajne.info