Sastojci:
Za tijesto:
3 jaja
20o gr. šećera
12 kašika ulja
2 kašike ruma
2 vanilin šećera
50o gr. oštrog brašna
1/2 praška za pecivo.
Fil:
4 kašike narandžinog soka ( sirupa od narandže )
3 kašike marmelade od kajsija ili breskvi
2 kašike ruma
5o gr. mljevenih oraha
mrvice od izdubljenih breskvica
Priprema:
Jaja, šećer i vanilin šećer umutiti pjenasto, pa polako dodavati ulje i rum. Muteći stalno dodavati brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Tijesto ostaviti 30 min. na hladnom.
Rukama oblikovati kuglice veličine krupnijeg lješnjaka i peći ih 20 min. na 180 C.
Još tople izdubiti, napuniti nadjevom i spajati. Uvaljati ih u sirup od narandže i krupni šećer. Na jednoj strani umočiti ih u sirup od jagoda ili višanja, da dobiju rumeniju boju. Ostaviti ih, da se suše.
Prijatno,uživajte u breskvicama!
Za tijesto:
3 jaja
20o gr. šećera
12 kašika ulja
2 kašike ruma
2 vanilin šećera
50o gr. oštrog brašna
1/2 praška za pecivo.
Fil:
4 kašike narandžinog soka ( sirupa od narandže )
3 kašike marmelade od kajsija ili breskvi
2 kašike ruma
5o gr. mljevenih oraha
mrvice od izdubljenih breskvica
Priprema:
Jaja, šećer i vanilin šećer umutiti pjenasto, pa polako dodavati ulje i rum. Muteći stalno dodavati brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Tijesto ostaviti 30 min. na hladnom.
Rukama oblikovati kuglice veličine krupnijeg lješnjaka i peći ih 20 min. na 180 C.
Još tople izdubiti, napuniti nadjevom i spajati. Uvaljati ih u sirup od narandže i krupni šećer. Na jednoj strani umočiti ih u sirup od jagoda ili višanja, da dobiju rumeniju boju. Ostaviti ih, da se suše.
Prijatno,uživajte u breskvicama!