BANANA SPLIT TORTA

SASTOJCI ZA BANANA SPLIT TORTU:

  • 250 ml mleka,
  • 2 jajeta,
  • 250 g maslaca,
  • kesica vanilin šećera,
  • 150 g šećera,
  • 200 kupovnih kora za tortu,
  • 4 kašike džema od kajsija,
  • 6–7 banana,
  • 2 kašike limunovog soka,
  • 6 kašika ruma ili soka od pomorandže,
  • 100 g čokoladnih mrvica,
  • 120 ml slatke pavlake,
  • 5 kašika rastopljene čokolade.

BANANA SPLIT TORTA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Mleko, jaja, 30 grama omekšalog maslaca, vanilin šećer i šećer umutite na pari da dobijete gušći krem.
  2. Sklonite s vatre i ohladite u frižideru.
  3. Koru za tortu obrežite prema kalupu i odsečeni deo isecite na kocke.
  4. Koru premažite džemom, pa odozgo rasoredite kolutove banana debljine 2 cm, da stoje uspravno.
  5. U rashlađen krem umešajte rum ili sok od pomoranže i dobro umućen maslac.
  6. Dodajte isečene kocke i čokoladne mrvice.
  7. Polovinu krema rasporedite između kolutova banana, a ostatak preko torte.
  8. Tortu ostavite da se hladi dva sata u frižideru, pa je premažite umućenom slatkom pavlakom.
  9. Na kraju nanesite rastopljenu čokoladu.
  10. www.tortekolacirecepti.com