Preskoči na glavni sadržaj
SASTOJCI ZA BANANA SPLIT TORTU:
- 250 ml mleka,
- 2 jajeta,
- 250 g maslaca,
- kesica vanilin šećera,
- 150 g šećera,
- 200 kupovnih kora za tortu,
- 4 kašike džema od kajsija,
- 6–7 banana,
- 2 kašike limunovog soka,
- 6 kašika ruma ili soka od pomorandže,
- 100 g čokoladnih mrvica,
- 120 ml slatke pavlake,
- 5 kašika rastopljene čokolade.
BANANA SPLIT TORTA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
- Mleko, jaja, 30 grama omekšalog maslaca, vanilin šećer i šećer umutite na pari da dobijete gušći krem.
- Sklonite s vatre i ohladite u frižideru.
- Koru za tortu obrežite prema kalupu i odsečeni deo isecite na kocke.
- Koru premažite džemom, pa odozgo rasoredite kolutove banana debljine 2 cm, da stoje uspravno.
- U rashlađen krem umešajte rum ili sok od pomoranže i dobro umućen maslac.
- Dodajte isečene kocke i čokoladne mrvice.
- Polovinu krema rasporedite između kolutova banana, a ostatak preko torte.
- Tortu ostavite da se hladi dva sata u frižideru, pa je premažite umućenom slatkom pavlakom.
- Na kraju nanesite rastopljenu čokoladu.
- www.tortekolacirecepti.com