BADEMOVI KREKERI

Sastojci:
1,5 šalica bademovog brašna (360 ml) (ili ista količina badema)
1 jušna žlica sjemenki maka
1 jušna žlica maslinovog ulja
1/4 –1/2 žličice soli
1 veliki bjelanjak, lagano promiješan vilicom




Zagrijte pećnicu na 175 C.
Potopite bademe u vruću vodu, te im zatim skinete kožicu. Osušite bademe.
Sameljite bademe dok ne dobijete fino brašno. Dodajte mak, ulje, sol i bjelanjak te promiješate kratko tek toliko da se sastojci spoje.
Smjesu istresite na papir za pečenje te poklopite drugim papirom te razvaljajte vrlo tanko u pravokutnik veličine 20 x 30 cm. Narežite plohu u pravokutnike veličine 5 x 10 cm, te premjestite sve zajedno s papirom u lim za pečenje 
Pecite dok krekeri ne dobiju lijepu boju, 12 – 14 minuta.
Ohladite na papiru pa ih zatim pažljivo odlijepite od papira te poslažite u staklenku ili kutiju.
Poslužite uz namaze.
Za 12 velikih krekera