Preskoči na glavni sadržaj

Zlatna nektarina torta

Sočna i neverovatno lepa torta

http://recepti.zena.blic.rs
SastojciKoličina
nektarine1 kg
voda3 dcl
šećer10 kašika
puding od vanile2
keks500 gr
mleko3 dcl
šećer5 kašika
puding od vanile1
vanilin šećer1
nektarine3
providni preliv, želatin1

Kako pripremiti

  • U posudu staviti nektarine dodati 2 dcl vode
  • staviti na vatru da samo provri i ispasirati. Pasirane mase bude 900 gr ako nema dodati vode da bude 900 gr.
  • U pasirane kupine dodati 10 kašika šećera i staviti da se kuva dok se šećer ne istopi.
  • Puding od vanile umutiti sa 1 dcl vode dodati u kuvane kupine i kuvati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i u toplu masu dodati 500 gr lomljena keksa. Izmešati i toplo staviti u kalup sa obručem. Izravnjati i ostaviti da se hladi.
  • Napraviti vanilin fil. Na vatru staviti da se kuva 2 dcl mleka, vanilin šećer i 5 kašika šećera. Umutiti 1 puding od vanile sa 1 dcl mleka dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Umutiti 200 ml slatke pavlake i dodati kašiku po kašiku muteći hladan vanilin fil. Ovaj fil premazati preko hladnog fila od nektarina i keksa.
  • Preko poređati nektarine. Želatin pripremiti po uputstvu sa kesice ili koristiti providni preliv za kolače i torte.
  • Ostaviti preko noći da stoji u frižideru. Sutradan skinuti obruč sa torte.