VOĆNA FANTAZIJA

Potrebno je
ZA KORU 5 jaja, 160 g šećera, 200 g brašna, pola kesice praška za pecivo, ulje i brašno za podmazivanje pleha ZA KREM 250 g maslaca, 200 šećera u prahu, 500 g sremskog sira, sok od jednog limuna, 200 g kompota od ananasa, 1 kesica želatina ZA UKRAŠAVANJE 50 ml slatke pavlake, 100 g seckanih lešnika, figurice od marcipana, čokoladna jaja

Priprema
Odvojte žumanca od belanaca, pa umutite žumanca s polovinom šećera i pet kašika vruće vode. Belanca umutite s ostatkom šećera. Pažljivo spojte beli i žuti deo i umešajte brašno prosejano s praškom za pecivo. Testo razlijte u modlu prečnika 26 cm i izravnajte, pa pecite koru 45 minuta na 170 stepeni. Ostavite je da se ohladi u plehu, izvadite i presecite napola. Pleh operite, trebaće vam ponovo. Za krem umutite maslac i šećer, dodajte sremski sir, limunov sok i mutite dok se ne ujednači.

Nauljite modlu i pospite je malo šećerom. Stavite jednu koru i premažite je trećinom fila. Kompot od ananasa stegnite želatinom, rasporedite ga preko fila, preko njega premažite drugu trećinu fila, stavite drugu koru, pa ostatak fila. Tortu stavite u frižider da se stegne.
U međuvremenu umutite slatku pavlaku, prekrijte tortu seckanim lešnicima i figuricama.

(Blic Žena)