Saher torta

Priprema
Penasto umitite maslac, dodajte otopljenu čokoladu, šećer i vanilin šećer i sve dobro umutite. Zatim dodajte brašno i jedno po jedno žumance i na kraju umešajte čvrsto ulupana belanca. Kalup za tortu namažite maslacem i pobrašnite ga, sipajte masu i pecite oko sat vremena na 150 stepeni. Pečeni biskvit izvadite iz rerne i ohladite ga.Biskvit prepolovite, premažite marmeladom, poklopite drugim delom i premažite celu tortu marmeladom. Za glazuru od čokolade kuvajte maslac na laganoj vatri dok na površini ne prestanu da se stvaraju mehurići. Maslac sklonite s vatre i ostavite ga nekoliko minuta, u drugoj posudi razlomite čokoladu, stavite na tihu vatru i lagano dolivajte otopljeni maslac mešajući dok ne dobijete glatku masu. Kada se torta potpuno ohladi, prelijte je glazurom od čokolade.

Sastojci
180 g crne čokolade
140 g maslaca
160 g šećera
8 jaja
120 g brašna
vanilin šećer
250 g crne čokolade
125 g maslaca
100 g marmelade od kajsije

Kuvaj sam