Sastojci za 12 kolača: 200 g mekog putera, kašika mača zelenog čaja u prahu, 200 g šećera, 4 jaja, 150 g brašna, 10 g praška za pecivo, 50 g mlevenih badema, limun, 50 g bele čokolade, zelena boja za kolače i 3 kašike suve brusnice.
Limun operite vrelom vodom, osušite, izrendajte koru, prepolovite i iscedite sok. U maloj posudi prokuvajte sok od limuna i zeleni čaj u prahu. Mikserom umutite šećer, puter i rendanu limunovu koru. Dodajte jedno po jedno jaje, postepeno sipajte brašno pomešano s praškom za pecivo i mlevenim bademima, ohlađenu mešavinu soka i čaja, a zatim umešajte zelenu boju. U kalup za mafine stavite papirne korpice, sipajte testo do 2/3 vrha i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Belu čokoladu otopite na pari, u trakama prelijte preko ohlađenih mafina i ukrasite brusnicama.
(Novosti)
Limun operite vrelom vodom, osušite, izrendajte koru, prepolovite i iscedite sok. U maloj posudi prokuvajte sok od limuna i zeleni čaj u prahu. Mikserom umutite šećer, puter i rendanu limunovu koru. Dodajte jedno po jedno jaje, postepeno sipajte brašno pomešano s praškom za pecivo i mlevenim bademima, ohlađenu mešavinu soka i čaja, a zatim umešajte zelenu boju. U kalup za mafine stavite papirne korpice, sipajte testo do 2/3 vrha i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Belu čokoladu otopite na pari, u trakama prelijte preko ohlađenih mafina i ukrasite brusnicama.
(Novosti)