Limeta torta

Sastojci za koru: 5 jaja, 100 g šećera, 125 g brašna i kesica vanilin šećera. Za tamni krem:100 g crne čokolade. Za svetli krem: 200 ml soka od limete (7-10 limeta), 150 g smeđeg šećera, 2 kesice želatina u prahu, 450 g grčkog jogurta i 200 g šlaga.

Umutite čvrst sneg od belanaca i šećera. Dodajte žumanca, vanilinu i postepeno umešajte brašno. Sipajte u okrugli kalup i pecite u rerni na 160 stepeni oko 35 minuta. Čokoladu otopite na pari i premažite ohlađenu koru. Limete operite toplom vodom, izrendajte koru i iscedite sok. Na laganoj vatri zagrejte sok i smeđi šećer, ali pazite da ne proključa. Umešajte želatin, jogurt, šlag i ostavite u frižideru šest sati. Na tortu stavite prsten, nafilujte kremom i vratite u frižider još tri sata. Ukrasite koricom od limete i uživajte.

(Novosti)