Sastojci:
* 2 pudinga od vanile
* 2 kašike oštrog brašna tip 400
* 2 kašike gustina
* 100 g šećera
* 1 l mleka
* 250 g maslaca
* 200 g eurokrema
* 5 krem bananica
* 100 g čokolade
* 700 g keksa
* sok od 2 narandže
* 2 vrećice šlaga
* 250 ml mleka
Priprema (50 min):
Sadržaj kesica pudinga, brašna, gustina i šećera razmutite u malo mleka. Ostatak mleka skuvajte, pa kad proključa sklonite s vatre i dodajte razmućenu mešavinu pudinga. Neprekidno mešajući kuvajte 1-2 min.
U rashlađen puding krem umešajte umućen maslac i mikserom umutite u gladak krem. Krem podelite u 3 dela. U prvi deo umešajte eurokrem, u drugi narezane krem bananice, a u treći izrendanu čokoladu.
Keks umočite u sok i rasporedite po pripremljenom plehu. Na njih stavite prvi krem pa ponovo poređajte red keksa pa ih prekrijte drugim kremom po kojem opet poređate red keksa i na kraju premažite trećim kremom.
Sadržaj vrećica šlaga sipajte u hladno mleko i mešajte mikserom dok ne dobijete čvrsti šlag. Šlag premažite preko kolača i dobro rashladite.
Izvor: Kulinarika
* 2 pudinga od vanile
* 2 kašike oštrog brašna tip 400
* 2 kašike gustina
* 100 g šećera
* 1 l mleka
* 250 g maslaca
* 200 g eurokrema
* 5 krem bananica
* 100 g čokolade
* 700 g keksa
* sok od 2 narandže
* 2 vrećice šlaga
* 250 ml mleka
Priprema (50 min):
Sadržaj kesica pudinga, brašna, gustina i šećera razmutite u malo mleka. Ostatak mleka skuvajte, pa kad proključa sklonite s vatre i dodajte razmućenu mešavinu pudinga. Neprekidno mešajući kuvajte 1-2 min.
U rashlađen puding krem umešajte umućen maslac i mikserom umutite u gladak krem. Krem podelite u 3 dela. U prvi deo umešajte eurokrem, u drugi narezane krem bananice, a u treći izrendanu čokoladu.
Keks umočite u sok i rasporedite po pripremljenom plehu. Na njih stavite prvi krem pa ponovo poređajte red keksa pa ih prekrijte drugim kremom po kojem opet poređate red keksa i na kraju premažite trećim kremom.
Sadržaj vrećica šlaga sipajte u hladno mleko i mešajte mikserom dok ne dobijete čvrsti šlag. Šlag premažite preko kolača i dobro rashladite.
Izvor: Kulinarika