Upustvo za pripremu:
Sastojci:
11jaja
- 2dcl ruma
- 250g maslaca
- 250g šećera u prahu
- 4 supene kašike šećera u prahu
- 4 supene kešike brašna
- 200g čokolade
- 3 kesice vanil-šećera
- 1/2l slatke pavlake
- 1 kutija piškota
- 1 šoljica mleka
Priprema:
Prethodno umesite patišpan. 4 žumanca dobro umutite sa 4 kašike šećera u prahu i dve kašike brašna.Dodajte sneg od 4 belanaca.Ispecite u okruglom kalupu za tortu. Kada je pečen nemojte vaditi iz posude, nego samo odvojte ivce da bi ste mogli redjati piškote kao ogradu.
U tanjir sipajte rum izmešan sa mlekom. Svaku piškotu umočite i redjajte po ivici kalupa.
Krem:
Umutite maslac, šećer u prahu i 7 žumanca. Dodajte rastopljenu čokoladu i ulupani sneg od 7 belanaca, vanil šećer i supenu kašiku ruma. Polako izmešajte i ravnomerno sipajte izmedju piškota u sredini. Ostavite tortu 1 dan u hladnjaku.
Pred služenje preko krema zalijte ulupanu slatku pavlaku.
Iz kalupa izvadite trenutak pred služenje da piškote ne bi popadale.
Sastojci:
11jaja
- 2dcl ruma
- 250g maslaca
- 250g šećera u prahu
- 4 supene kašike šećera u prahu
- 4 supene kešike brašna
- 200g čokolade
- 3 kesice vanil-šećera
- 1/2l slatke pavlake
- 1 kutija piškota
- 1 šoljica mleka
Priprema:
Prethodno umesite patišpan. 4 žumanca dobro umutite sa 4 kašike šećera u prahu i dve kašike brašna.Dodajte sneg od 4 belanaca.Ispecite u okruglom kalupu za tortu. Kada je pečen nemojte vaditi iz posude, nego samo odvojte ivce da bi ste mogli redjati piškote kao ogradu.
U tanjir sipajte rum izmešan sa mlekom. Svaku piškotu umočite i redjajte po ivici kalupa.
Krem:
Umutite maslac, šećer u prahu i 7 žumanca. Dodajte rastopljenu čokoladu i ulupani sneg od 7 belanaca, vanil šećer i supenu kašiku ruma. Polako izmešajte i ravnomerno sipajte izmedju piškota u sredini. Ostavite tortu 1 dan u hladnjaku.
Pred služenje preko krema zalijte ulupanu slatku pavlaku.
Iz kalupa izvadite trenutak pred služenje da piškote ne bi popadale.