Krem torta

Upustvo za pripremu:

Sastojci:


11jaja 
- 2dcl ruma 
- 250g maslaca 
- 250g šećera u prahu 
- 4 supene kašike šećera u prahu 
- 4 supene kešike brašna 
- 200g čokolade 
- 3 kesice vanil-šećera 
- 1/2l slatke pavlake 
- 1 kutija piškota 
- 1 šoljica mleka

Priprema:

Prethodno umesite patišpan. 4 žumanca dobro umutite sa 4 kašike šećera u prahu i dve kašike brašna.Dodajte sneg od 4 belanaca.Ispecite u okruglom kalupu za tortu. Kada je pečen nemojte vaditi iz posude, nego samo odvojte ivce da bi ste mogli redjati piškote kao ogradu.
U tanjir sipajte rum izmešan sa mlekom. Svaku piškotu umočite i redjajte po ivici kalupa.

Krem:

Umutite maslac, šećer u prahu i 7 žumanca. Dodajte rastopljenu čokoladu i ulupani sneg od 7 belanaca, vanil šećer i supenu kašiku ruma. Polako izmešajte i ravnomerno sipajte izmedju piškota u sredini. Ostavite tortu 1 dan u hladnjaku.
Pred služenje preko krema zalijte ulupanu slatku pavlaku.
Iz kalupa izvadite trenutak pred služenje da piškote ne bi popadale.