Knedle sa šljivama

SASTOJCI
500 gr krompir
500 gr brašno
3 kom jaje
50 gr masti može i ulje
150 gr margarin
150 gr prezla
150 gr prah šećer

UPUTSTVO ZA PRIPREMU
Skuvati krompir pa ga izgnječiti. dodati mu jaja i brašno i prstohvat soli. Umesiti mekano al taman toliko da se ne lepi za ruke.
Razvući ga na debljinu 0,5cm i iseći na kocke ili na krugove,kako je kome lakše. U sredinu staviti po pola šljive i u rukama oblikovati knedle. redjati ih na pobrašnavljenu tacnu pa spuštati u ključalu vodu u koju smo dodali mast ili ulje. Kuvati ih otprilije 15ak minuta i onda će isplivati na površinu,tad su skoro gotove,tad ih ostaviti da se kuvaju još 3-5min.
Izvaditi knedle i ocediti ih. Na margarinu upržiti prezlu,da malko potamni pa dodati šećer i sve promešati. Valjati knedle u tu mesu pa može i u kristal šećer i redjati na tacnu.