KARUZO KOLAČ

Sastojci za koru: 250 g šećera, 250 g putera, banana, 200 g mlevenih oraha, 200 g čokolade za kuvanje, 8 jaja, 4 kašike brašna i kesica praška za pecivo. Za ukrašavanje: 100 ml slatke pavlake, 30 g seckanih oraha i nekoliko kolutova banana.

Mikserom umutite žumanca sa šećerom, dodajte puter otopljen na sobnoj temperaturi, mlevene orahe, rendanu čokoladu, izgnječenu bananu, brašno pomešano s praškom za pecivo i na kraju varjačom umešajte čvrst sneg od belanaca. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom, poravnajte lopaticom i pecite u rerni na 150 stepeni oko 40 minuta. Ohlađen kolač nafilujte umućenim šlagom od slatke pavlake, pospite seckanim orasima, isecite na kocke i svaku ukrasite bananom.

(Novosti)