Potrebno je: 500 ml mleka, puding od karamele, 3 kašike espreso kafe u prahu, 75 g šećera, 80 g putera, 250 g čokoladnih kolačića, 5 listova belog želatina, 800 g šlaga, 4 kesice vanilin šećera i kakao za posipanje.
Skuvajte 125 ml mleka sa šećerom, kafom i pudingom. U drugoj posudi prokuvajte ostatak mleka, sklonite s ringle, umešajte puding i kuvajte još minut. Sipajte u činiju, prekrijte folijom i ohladite. Kolačiće izmrvite oklagijom, pomešajte sa otopljenim puterom, stavite na dno kalupa za tortu, malo utapkajte prstima i ohladite 30 minuta. Želatin omekšajte u hladnoj vodi, ocedite, zagrejte na umerenoj temperaturi, dodajte 400 g šlaga i dobro promešajte. Ohlađen puding kratko izmiksajte, sjedinite sa šlagom, nafilujte koru i ostavite u frižideru tokom noći. Ostatak šlaga pomešajte sa vanilin šećerom, filujte tortu, pospite kakaom i servirajte.
(Novosti)
Skuvajte 125 ml mleka sa šećerom, kafom i pudingom. U drugoj posudi prokuvajte ostatak mleka, sklonite s ringle, umešajte puding i kuvajte još minut. Sipajte u činiju, prekrijte folijom i ohladite. Kolačiće izmrvite oklagijom, pomešajte sa otopljenim puterom, stavite na dno kalupa za tortu, malo utapkajte prstima i ohladite 30 minuta. Želatin omekšajte u hladnoj vodi, ocedite, zagrejte na umerenoj temperaturi, dodajte 400 g šlaga i dobro promešajte. Ohlađen puding kratko izmiksajte, sjedinite sa šlagom, nafilujte koru i ostavite u frižideru tokom noći. Ostatak šlaga pomešajte sa vanilin šećerom, filujte tortu, pospite kakaom i servirajte.
(Novosti)