Za 12 komada, za testo: 2 jabuke, 125 g putera, 70 g šećera, kesica vanilin šećera, 2 jaja, 110 g brašna, kesica praška za pecivo, 50 g mlevenih badema, kašika kakao praha i 2 kašičice cimeta. Za glazuru: 200 g slatke pavlake, kesica vanilin šećera i kašičica cimeta. Za karamel: 100 g šećera, 50 g slatke pavlake i kašika putera.
Za karamel preliv, u posudi otopite šećer, ali ne mešajte nego povremeno protresite posudu. Čim šećer počne da se karamelizuje dodajte puter, sklonite s ringle, sipajte umućenu slatku pavlaku i ohladite. Kremasto izmiksajte puter sa šećerom, jajima i vanilom. Postepeno dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, bademima, kakaom i cimetom. Jabuke oljuštite, izvadite semenke, krupno izrendajte i umešajte u smesu. Testo sipajte u kalup za mafine (obložene papirnim korpicama) i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Za glazuru, umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom i cimetom, sipajte u kesu sa zvezdastim nastavkom, rasporedite preko ohlađenih kolačića i prelijte karamelom.
(Novosti)
Za karamel preliv, u posudi otopite šećer, ali ne mešajte nego povremeno protresite posudu. Čim šećer počne da se karamelizuje dodajte puter, sklonite s ringle, sipajte umućenu slatku pavlaku i ohladite. Kremasto izmiksajte puter sa šećerom, jajima i vanilom. Postepeno dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, bademima, kakaom i cimetom. Jabuke oljuštite, izvadite semenke, krupno izrendajte i umešajte u smesu. Testo sipajte u kalup za mafine (obložene papirnim korpicama) i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Za glazuru, umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom i cimetom, sipajte u kesu sa zvezdastim nastavkom, rasporedite preko ohlađenih kolačića i prelijte karamelom.
(Novosti)