FERERRO TORTA

Biskvit:
5 jaja
10 dkg tamne čokolade
15 dkg šećera
1 vanilin šećer
7 dkg brašna
1 prašak za pecivo
3 dkg mljevenih keksa
3 žlice mljevenih lješnjaka
7 dkg maslaca

Krema:
50 dkg mascarponea
40 dkg nutelle
2,5 dl slatkog vrhnja - tučeno
10 dkg krupno mljevenih lješnjaka

Još potrebno:
10 dkg tamne čokolade
1-2 žlice ulja
1 dl toplog nessquika


1. Otopi maslac i čokoladu na pari i pusti da se prohladi.
2. Žutanjke miksaj sa šećerom i vanilin šećerom, dodaj brašno s praškom, kekse, lješnjake, otopljenu čokoladu i snijeg od bjelanjaka. 
3. Peci u namaštenom i pobrašnjenom plehu - 200°C/ cca 30 minuta. Biskvit prereži na 3 dijela. 
4. Pomiješaj mascarpone i nutellu i dodaj šlag.
5. Prvu koru natopi nessquikom (malo jači), premaži kremom, prelij u tankom mlazu otopljenom čokoladom (iz onog "još potrebno" - čokoladu sa žlicom ulja otopi na pari i istresi u vrećicu, napravi malu rupicu i u krug istiskuj peko kreme) i pospi mljevenim lješnjacima.
6. Isto ponovi sa drugom korom (natopi, krema, čokolada u mlazu, lješnjaci). 
7. Poklopiti trećom korom i ukrasi kako znaš i umiješ.