Tijesto:
4 jaja
1 čaša (od jogurta) šećera
1 obični jogurt
1 dl mlijeka
2 čaše (od jogurta) oštrog brašna
1 prašak za pecivo
1 žlica kakaa
Priprema:
Pjenasto izraditi žumanjke, šećer, jogurt i postupno dodavati ostale sastojke. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti u dva dijela i u jedan staviti kakao. Uliti u lim žuto tijesto i malo zapeći (oko 2 minute). Izvaditi, složiti na njega višnje, zaliti tamnim tijestom i ispeći do kraja.
Nadjev:
50 dkg svježeg kravljeg sira
6 žlica šećera
3 vanilin šećera
5 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Dobro pomiješati sir s obje vrste šećera tako da nema grudica i lagano umiješati tučeno slatko vrhnje. Nadjevom premazati ohlađeni kolač i preliti glazurom.
Glazura:
1 preljev za torte
2,5 dl soka od višanja
Priprema:
Preljev za torte napraviti prema uputi na poleđini vrećice s tim da se zakuha u soku od višanja.
4 jaja
1 čaša (od jogurta) šećera
1 obični jogurt
1 dl mlijeka
2 čaše (od jogurta) oštrog brašna
1 prašak za pecivo
1 žlica kakaa
Priprema:
Pjenasto izraditi žumanjke, šećer, jogurt i postupno dodavati ostale sastojke. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti u dva dijela i u jedan staviti kakao. Uliti u lim žuto tijesto i malo zapeći (oko 2 minute). Izvaditi, složiti na njega višnje, zaliti tamnim tijestom i ispeći do kraja.
Nadjev:
50 dkg svježeg kravljeg sira
6 žlica šećera
3 vanilin šećera
5 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Dobro pomiješati sir s obje vrste šećera tako da nema grudica i lagano umiješati tučeno slatko vrhnje. Nadjevom premazati ohlađeni kolač i preliti glazurom.
Glazura:
1 preljev za torte
2,5 dl soka od višanja
Priprema:
Preljev za torte napraviti prema uputi na poleđini vrećice s tim da se zakuha u soku od višanja.