Sastojci za koru:
2 jaja
12 kašika šećera
10 kašika brašna
12 kašika ulja
12 kašika mleka
3 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
Sastojci za nepečenu koru (ako se odlučite da ne pečete):
200gr mlevenog keksa
2dl soka od narandze
1 jaje
1/4 margarina
100gr prah šećera
Krem:
400gr šlaga
100gr čokolade za kuvanje
1 želatin
1dl vode
Priprema:
Umutiti belanca pa dodati šećer,nastaviti mućenje. Dodati žumanca.mleko i ulje. Na kraju dodati brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Peći na 180 stepeni. Potreban vam je pleh srednje veličine.
Ako pravite nepečenu koru onda sve sastojke sjedinite,izmesite i razvucite u koru.
Izmiksirajte šlag sa vodom ili mlekom. Želatin razmutite sa 1dl vode pa ga malo zagrejte da se rastopi.
Želatinu dodajte 3 kašike umućenog šlaga i dobro promešajte. Otopite čokoladu pa je dodajte smesi šlaga i želatina. Sve dobro promešajte pa dodajte umućenom preostalom šlagu. Smesa će biti malo redja. Uzmite kalup u kojem ste pekli koru ili tepsiju sa podignutim ivicama,stavite foliju ili kesu pa naspite fil i odgore stavite ispečenu koru. Tako stavite u frižider par sati. Posle okrenite tortu na tacnu. Ako pravite nepečenu koru onda isto stavite sav fil u kalup i tako ga stavite u frižider. Razvucite smesu od keksa na tacnu,izmerite veličinu kalupa pa kad se stegne krem prebacite koru na krem pa okrenite na tacnu. Dekoracija po želji.
http://brzikolaci.com/torte-recepti/brz ... torta.html
2 jaja
12 kašika šećera
10 kašika brašna
12 kašika ulja
12 kašika mleka
3 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
Sastojci za nepečenu koru (ako se odlučite da ne pečete):
200gr mlevenog keksa
2dl soka od narandze
1 jaje
1/4 margarina
100gr prah šećera
Krem:
400gr šlaga
100gr čokolade za kuvanje
1 želatin
1dl vode
Priprema:
Umutiti belanca pa dodati šećer,nastaviti mućenje. Dodati žumanca.mleko i ulje. Na kraju dodati brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Peći na 180 stepeni. Potreban vam je pleh srednje veličine.
Ako pravite nepečenu koru onda sve sastojke sjedinite,izmesite i razvucite u koru.
Izmiksirajte šlag sa vodom ili mlekom. Želatin razmutite sa 1dl vode pa ga malo zagrejte da se rastopi.
Želatinu dodajte 3 kašike umućenog šlaga i dobro promešajte. Otopite čokoladu pa je dodajte smesi šlaga i želatina. Sve dobro promešajte pa dodajte umućenom preostalom šlagu. Smesa će biti malo redja. Uzmite kalup u kojem ste pekli koru ili tepsiju sa podignutim ivicama,stavite foliju ili kesu pa naspite fil i odgore stavite ispečenu koru. Tako stavite u frižider par sati. Posle okrenite tortu na tacnu. Ako pravite nepečenu koru onda isto stavite sav fil u kalup i tako ga stavite u frižider. Razvucite smesu od keksa na tacnu,izmerite veličinu kalupa pa kad se stegne krem prebacite koru na krem pa okrenite na tacnu. Dekoracija po želji.
http://brzikolaci.com/torte-recepti/brz ... torta.html