Za koru: 150 g šećera, 3 belanceta, prstohvat soli i kašika soka od limuna. Za ledeni krem: 400 g malina, 75 g badema, 3 žumanceta, 75 g šećera, 100 g šećera u prahu, 500 g šlaga, 4 kašike soka od limuna, rendana limunova kora i 3 kašike sirupa od zove.
Umutite čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli i limunovim sokom, postepeno dodajte šećer i sipajte u plastičnu kesu. Pleh obložite masnim papirom, oblikujte dva kruga prečnika 20 cm i sušite u rerni na 100 stepeni oko dva sata. U posudi karamelizujte šećer, dodajte seckane bademe, sipajte na pak papir, ohladite i izdrobite. Jednu koru od belanaca sitno iseckajte. Žumanca izmiksajte sa šećerom u prahu, rendanom korom i sokom od limuna, dodajte šlag, 250 g malina, seckanu koru od belanaca i 2/3 karamelozovanih badema. Krem sipajte u okruglu posudu prečnika 20 cm, stavite drugu koru od belanaca, pritisnite i ostavite u zamrzivaču tokom noći. Sutradan tortu izvrnite na tanjir, prelijte ostatkom malina koje ste izmešali sa sirupom i ukrasite seckanim bademima.
(Novosti)
Umutite čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli i limunovim sokom, postepeno dodajte šećer i sipajte u plastičnu kesu. Pleh obložite masnim papirom, oblikujte dva kruga prečnika 20 cm i sušite u rerni na 100 stepeni oko dva sata. U posudi karamelizujte šećer, dodajte seckane bademe, sipajte na pak papir, ohladite i izdrobite. Jednu koru od belanaca sitno iseckajte. Žumanca izmiksajte sa šećerom u prahu, rendanom korom i sokom od limuna, dodajte šlag, 250 g malina, seckanu koru od belanaca i 2/3 karamelozovanih badema. Krem sipajte u okruglu posudu prečnika 20 cm, stavite drugu koru od belanaca, pritisnite i ostavite u zamrzivaču tokom noći. Sutradan tortu izvrnite na tanjir, prelijte ostatkom malina koje ste izmešali sa sirupom i ukrasite seckanim bademima.
(Novosti)