DOMAĆI SLADOLED OD MALINA I KREM SIRA

POTREBNO JE:
 125 ml punomasnog mleka,
 125 ml slatke pavlake,
 1 jaje, 1 žumance,
 100 g šećera,
 125 g krem sira,
 225 g malina,
 1 kašičica ekstrakta vanile.
 PRIPREMA:
 Stavite pavlaku i mleko u posudu za kuvanje i zagrevajte do vrenja, pa sklonite sa vatre. Umutite jaje, žumanac i šećer. Ulijte polako toplo mleko sa slatkom pavlakom neprestano mešajući. Vratite opet sve u posudu za kuvanje i kuvajte par minuta na laganoj vatri, neprestano mešajući varjačom dok se krema lagano ne zgusne. Sklonite sa vatre i umešajte ekstrakt vanile. Prespite kuvani fil u posudu koju ćete staviti u veću posudu sa hladnom vodom i ledom da se pre ohladi, pa sipajte krem kroz gusto mrežasto cedilo. U međuvremenu operite i prosušite maline. Stavite maline i krem sir u blender, pa dobro izmiksajte da dobijete glatku smesu. Pomešajte smesu od jagoda i sira sa ohlađenim kremom od jaja. Gotov sladoled premestite u posudu pogodnu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač.
 (Blic Žena)