POTREBNO JE:
125 ml punomasnog mleka,
125 ml slatke pavlake,
1 jaje, 1 žumance,
100 g šećera,
125 g krem sira,
225 g malina,
1 kašičica ekstrakta vanile.
PRIPREMA:
Stavite pavlaku i mleko u posudu za kuvanje i zagrevajte do vrenja, pa sklonite sa vatre. Umutite jaje, žumanac i šećer. Ulijte polako toplo mleko sa slatkom pavlakom neprestano mešajući. Vratite opet sve u posudu za kuvanje i kuvajte par minuta na laganoj vatri, neprestano mešajući varjačom dok se krema lagano ne zgusne. Sklonite sa vatre i umešajte ekstrakt vanile. Prespite kuvani fil u posudu koju ćete staviti u veću posudu sa hladnom vodom i ledom da se pre ohladi, pa sipajte krem kroz gusto mrežasto cedilo. U međuvremenu operite i prosušite maline. Stavite maline i krem sir u blender, pa dobro izmiksajte da dobijete glatku smesu. Pomešajte smesu od jagoda i sira sa ohlađenim kremom od jaja. Gotov sladoled premestite u posudu pogodnu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač.
(Blic Žena)
125 ml punomasnog mleka,
125 ml slatke pavlake,
1 jaje, 1 žumance,
100 g šećera,
125 g krem sira,
225 g malina,
1 kašičica ekstrakta vanile.
PRIPREMA:
Stavite pavlaku i mleko u posudu za kuvanje i zagrevajte do vrenja, pa sklonite sa vatre. Umutite jaje, žumanac i šećer. Ulijte polako toplo mleko sa slatkom pavlakom neprestano mešajući. Vratite opet sve u posudu za kuvanje i kuvajte par minuta na laganoj vatri, neprestano mešajući varjačom dok se krema lagano ne zgusne. Sklonite sa vatre i umešajte ekstrakt vanile. Prespite kuvani fil u posudu koju ćete staviti u veću posudu sa hladnom vodom i ledom da se pre ohladi, pa sipajte krem kroz gusto mrežasto cedilo. U međuvremenu operite i prosušite maline. Stavite maline i krem sir u blender, pa dobro izmiksajte da dobijete glatku smesu. Pomešajte smesu od jagoda i sira sa ohlađenim kremom od jaja. Gotov sladoled premestite u posudu pogodnu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač.
(Blic Žena)