Sastojci
250 g borovnica
3 kašike šećera
125 ml crvenog vina
kašika soka od limuna
kašičica skroba
Za čokoladni mus:
125 g čokolade za kuvanje
2 kašike vinjaka
jaje
2 kašike šećera
100 ml slatke pavlake
Priprema
1. U šerpi propržite šećer, zalijte vinom i sokom od limuna i mešajte dok se ne rastopi. Dodajte borovnice, poklopite i pustite da sos provri. Umešajte gustin razmućen u malo vode. Podelite na čaše.
2. Naseckanu čokoladu s vinjakom istopite na pari. Skinite s vatre, pa umešajte žumanca ulupana s kašikom šećera.
3. Odvojeno ulupajte belanca s drugom kašikom šećera i slatkom pavlakom, pa u čokoladu umešajte prvo šlag, a zatim i sneg od belanaca.
4. Stavite u frižider na tri sata.
Izvor: Stvarukusa.rs
