Sočni tart

Sastojci
za testo:
150 g šećera,
300 g brašna,
150 g putera,
jaje,
rendana kora jednog limuna,
kašičica praška za pecivo
i prstohvat soli.
Za krem:
2 jajeta,
4 kašike šećera,
500 ml mleka,
2 kašike brašna i malo rendane limunove kore.
Za jabuke:
4 jabuke "zlatni delišes",
šećer i cimet u prahu.
 U većoj činiji pomešajte prosejano brašno i prašak za pecivo,
napravite udubljenje u sredini, dodajte šećer, so, rendanu koru od limuna,
umućeno jaje i omekšali puter, pa umesite testo.
Kada se svi sastojci dobro sjedine, napravite loptu od testa,
umotajte je u foliju i stavite da se hladi najmanje dva sata u frižideru.
U međuvremenu zagrejte mleko sa oljuštenom limunovom korom i
kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne proključa.
Izvadite koru od limuna, dodajte umućena jaja,
promešajte i čim smesa postane kremasta sklonite s ringle,
poklopite i ostavite da se ohladi.
Jabuke oljuštite, isecite na komade, dodajte 3 kašike šećera i cimet,
pa kuvajte na srednjoj temperaturi oko 5 minuta, bez dodavanja vode.
Kalup za tart prečnika 24 cm prekrijte papirom za pečenje,
dno i ivice kalupa obložite testom koje ste prethodno razvukli,
viljuškom ga izbockajte na nekoliko mesta, sipajte krem i rasporedite jabuke.
Pospite prstohvatom cimeta i pecite oko 50 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.