Sastojci za koru:
130 g šećera, 4 jaja + žumance, 120 g brašna, 20 g kakao praha i kašika ulja.
Za krem:
400 g džema od kajsija, 2 kašike likera od kajsije po ukusu, 500 ml slatke pavlake, 2 kesice šlag fiksa, 100 g šećera u prahu, 7 listova želatina i 5 kašika soka od kajsija.
Za preliv:
130 g crne čokolade, 90 ml slatke pavlake, kašičica meda, list želatina i kajsija za ukrašavanje.
Jaja, žumance i šećer mutite mikserom pet minuta, dok se masa ne udvostruči. Dodajte ulje, brašno i kakao, promešajte, sipajte u pleh (30 x 40 cm) obložen masnim papirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.
Pečenu koru premestite na malo navlaženu kuhinjsku krpu, urolajte i ohladite.
U međuvremenu, slatku pavlaku umutite sa šlag fiksom, želatin omekšajte u hladnoj vodi, a 300 g džema pomešajte sa prah šećerom.
Zagrejte sok od kajsija, dodajte oceđen želatin, umešajte šlag i ohladite 15 minuta.
Rolat odmotajte, poprskajte likerom, namažite ostatak džema, sipajte 2/3 krema, urolajte i dobro ohladite u frižideru.
Za glazuru:
čokoladu otopite na pari, dodajte slatku pavlaku, med i oceđen list želatina, promešajte, sklonite s ringle i ohladite.
Rolat prelijte čokoladnom glazurom, ukrasite preostalim kremom i kriškama kajsija.
130 g šećera, 4 jaja + žumance, 120 g brašna, 20 g kakao praha i kašika ulja.
Za krem:
400 g džema od kajsija, 2 kašike likera od kajsije po ukusu, 500 ml slatke pavlake, 2 kesice šlag fiksa, 100 g šećera u prahu, 7 listova želatina i 5 kašika soka od kajsija.
Za preliv:
130 g crne čokolade, 90 ml slatke pavlake, kašičica meda, list želatina i kajsija za ukrašavanje.
Jaja, žumance i šećer mutite mikserom pet minuta, dok se masa ne udvostruči. Dodajte ulje, brašno i kakao, promešajte, sipajte u pleh (30 x 40 cm) obložen masnim papirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.
Pečenu koru premestite na malo navlaženu kuhinjsku krpu, urolajte i ohladite.
U međuvremenu, slatku pavlaku umutite sa šlag fiksom, želatin omekšajte u hladnoj vodi, a 300 g džema pomešajte sa prah šećerom.
Zagrejte sok od kajsija, dodajte oceđen želatin, umešajte šlag i ohladite 15 minuta.
Rolat odmotajte, poprskajte likerom, namažite ostatak džema, sipajte 2/3 krema, urolajte i dobro ohladite u frižideru.
Za glazuru:
čokoladu otopite na pari, dodajte slatku pavlaku, med i oceđen list želatina, promešajte, sklonite s ringle i ohladite.
Rolat prelijte čokoladnom glazurom, ukrasite preostalim kremom i kriškama kajsija.