Potrebno je:
150 g crne čokolade,
2 jaja
50 g šećera,
200 g slatke pavlake,
kesica vanilin šećera,
2 kašike likera od kafe
i prstohvat cimeta.
Čokoladu izlomite na krupnije komade i u metalnoj posudi otopite na pari
(pazite da posuda ne dodiruje vodu jer će se čokolada zgrudvati).
Posudu sklonite s ringle i, uz povremeno mešanje, prohladite čokoladu.
Mikserom kremasto umutite žumanca sa šećerom, vanilom i slatkom pavlakom,
a u drugoj činiji čvrst sneg od belanaca.
Umućena žumanca dodajte u otopljenu, mlaku čokoladu, promešajte i dobro sjedinite.
Zatim umešajte liker i cimet, pa postepeno dodajte čvrst sneg od belanaca.
Krem sipajte u dekorativne činije, ukrasite čokoladnim uvojcima, listićem nane i kriškom pomorandže.

2 jaja
50 g šećera,
200 g slatke pavlake,
kesica vanilin šećera,
2 kašike likera od kafe
i prstohvat cimeta.
Čokoladu izlomite na krupnije komade i u metalnoj posudi otopite na pari
(pazite da posuda ne dodiruje vodu jer će se čokolada zgrudvati).
Posudu sklonite s ringle i, uz povremeno mešanje, prohladite čokoladu.
Mikserom kremasto umutite žumanca sa šećerom, vanilom i slatkom pavlakom,
a u drugoj činiji čvrst sneg od belanaca.
Umućena žumanca dodajte u otopljenu, mlaku čokoladu, promešajte i dobro sjedinite.
Zatim umešajte liker i cimet, pa postepeno dodajte čvrst sneg od belanaca.
Krem sipajte u dekorativne činije, ukrasite čokoladnim uvojcima, listićem nane i kriškom pomorandže.