Potrebno je
ZA PODLOGU 120 g margarina, 120 g brašna, 100 g čokolade za kuvanje, 200 g šećera, 2 jajeta, 50 ml mleka ZA FIL 150 g keksa noblica, 700 g kisele pavlake, 500 ml slatke pavlake, 250 g šećera, 2 kesice želatina
Priprema
Pomešajte otopljeni margarin sa brašnom, šećerom, jajima, mlekom i otopljenom čokoladom. Smesu izlijte u kalup za tortu i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Pomešajte kiselu i neumućenu slatku pavlaku sa šećerom i ostavite da odstoji 15 minuta uz povremeno mešanje. Stavite želatin da nabubri i zagrejte ga da se istopi. Umešajte u fil i polovinu sipajte preko ohlađene kore. Grubo izlomite keks i pospite po filu, a onda sipajte preostali fil. Hladite pet sati i poslužite.
(Blic Žena)
ZA PODLOGU 120 g margarina, 120 g brašna, 100 g čokolade za kuvanje, 200 g šećera, 2 jajeta, 50 ml mleka ZA FIL 150 g keksa noblica, 700 g kisele pavlake, 500 ml slatke pavlake, 250 g šećera, 2 kesice želatina
Priprema
Pomešajte otopljeni margarin sa brašnom, šećerom, jajima, mlekom i otopljenom čokoladom. Smesu izlijte u kalup za tortu i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Pomešajte kiselu i neumućenu slatku pavlaku sa šećerom i ostavite da odstoji 15 minuta uz povremeno mešanje. Stavite želatin da nabubri i zagrejte ga da se istopi. Umešajte u fil i polovinu sipajte preko ohlađene kore. Grubo izlomite keks i pospite po filu, a onda sipajte preostali fil. Hladite pet sati i poslužite.
(Blic Žena)
Primjedbe
Objavi komentar