Na umerenoj temperaturi otopite čokoladu i puter. U drugoj posudi umutite čvrst sneg od belanaca, pa dodajte žumanca, šećer i vanilu. Brašno izmešajte s praškom za pecivo i cimetom, postepeno dodajte u umućena jaja, a zatim sjedinite sa otopljenom čokoladom. Testo sipajte u kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Jednu pomorandžu operite toplom vodom, oljuštite koru i kuvajte 10 minuta u ključaloj vodi. Dodajte 100 g šećera, još malo kuvajte, prohladite, izvadite koru, uvaljajte u 30 g šećera i osušite. Iscedite sok od tri pomorandže (300 ml). Puding skuvajte sa 100 g šećera, isceđenim sokom i likerom, i ostavite da se ohladi. Polovinu kandirane kore isecite na komade, dodajte u umućenu slatku pavlaku sa šlag fiksom, pa pomešajte sa kremom od pomorandže. Čokoladu otopite na pari, jednu kašiku ostavite za ukrašavanje, a ostatak pomešajte sa umućenom slatkom pavlakom i šlag fiksom. Ohlađenim čoko kremom nafilujte koru, premažite pomorandžinim kremom, ohladite u frižideru dva sata, ukrasite čokoladom i kandiranom korom.
(Novosti)
Primjedbe
Objavi komentar