Mango i kokos


Za koru: 150 g pti ber keksa, 40 g kokosa i 130 g putera. Za krem: mango, kašika kokosa, 150 ml soka od manga, 600 g neslanog krem sira, 2 limete, 300 g grčkog jogurta, 6 listova želatina, 75 g šećera i kašika gustina.

Keks izmrvite oklagijom i pomešajte sa kokosom. Dodajte otopljen puter, preručite u okrugli kalup obložen masnim papirom, pritisnite kašikom i ohladite u frižideru. Umutite krem sir, jogurt, šećer i sok od limete. Želatin omekšajte u hladnoj vodi, ocedite, zagrejte na laganoj vatri, dodajte kašiku krema, promešajte, sipajte ostatak krema i izmiksajte. Mango oljuštite, isecite na kockice, jednu trećinu umešajte u krem, nafilujte koru i ohladite četiri sata u frižideru. Preostalo voće skuvajte sa 50 ml soka od manga i ispasirajte. Gustin sjedinite sa ostatkom soka, sipajte u voćni pire i ohladite. Tortu premažite pireom, ukrasite kockicama manga, kriškama limete, pospite kokosom i servirajte.

(Novosti)

 

Primjedbe